İnternetten para kazanmanın en kolay yolu internet üzerinden satış yapmaktır.

İnternetten para kazanmak isteyenler için pek çok site vardır. Burada önemli olan neyin satılacağının iyi belirlenmesidir.

 
Çevrimiçi açık artırma fikri ortaya çıktığından beri çevrimiçi alım-satım marketi yükselişe geçti. Birçok kişi bu işe meraklı fakat nasıl başlayacağını bilmiyor. İster kendi sahip olduğunuz birşeyi çevrimiçi satıyor olun ister bir mağaza gibi çevrimiçi alım-satım yapıyor olun, bu işten para kazanmanın türlü yolu var.

 
Başlamadan önce birşeyi çevrimiçi satarken dikkat etmeniz gereken birkaç genel ipucu:
İnternetten para kazanmak için satış yapmadan önce bunlara dikkat edin…

 


  • Bir PayPal hesabı açın: Çevrimiçi iş yapıyorsanız ve bir PayPal hesabınız yok ise hemen bir tane açmanız gerekecek. Ödeme almanız ve yapmanız için çevrimiçi ticaretin olmazsa olmazıdır.


 

 


  • İyi bir fotoğraf çekin: Birazdan aşağıda sıralayacağımız seçeneklerin hepsinde istemese de bazıları için satacağınız ürünün güzel ve temiz bir fotoğrafını çekmeniz gerekir. Eğer birden fazla fotoğraf çekmeniz gerekecekse evinizde iyi bir ışıklandırmaya sahip küçük “stüdyo-vari” bir alan kurarak fotoğraflarınıza profesyönel bir hava katmış olursunuz. Ve tabi ki de iyi bir kamera şart.


 


  • Dürüst olun: Eğer kullanılmış bir ürün satıyorsanız her bir çizik, kusur, leke vs hakkında dürüst olun. Bu sayede ilerde karşılaşacağınız birçok sorunu elemiş olursunuz ve eleştiri geçmişinizi pozitif tutarsınız.


 


  • Etik iş yapın: Kolay ve basit. İster küçük bir sitede satış yapıyor olun ister çevrimiçi bir mağaza açıyor olun, müşteri hizmetiniz büyük önem arzedecek. İyi yönde eleştiri almak ve iyi bir isim yapmak isteyeceksiniz. Sorulara ve şikayetlere daima cevap verin. Mümkünse garanti verin.


 
Bu adımları takip ederseniz çevrimiçi alım-satımda başarılı olacaksınız. Satışa başlamaya hazırsanız işte listemiz:

 

 


  • Amazon: FBA’yı duydunuz mu? Açılımı “Fulfilled by Amazon” (Amazon aracılığıyla Sağlandı) ve epey popüler olmakta. Çok basitçe anlatacak olursak, ürün satın alıyorsunuz (çoklu almak en iyisi) ve bunları Amazon’a kendi depolarında saklamak üzere gönderiyorsunuz. Ürünleriniz satıldığında Amazon bunları paketliyor, alıcılarına gönderiyor ve parasını da size yolluyor (tabi kendi paylarını alıp). Bu FBA sayesinde full-time kazanan insanlar var, bazıları ise ekstra para için yapıyor.


 


  • CraigsList: Bazı eşyaları paketlemek zor oluyor. Bazı satmak istediğiniz şeyler de ülkeden ülkeye göndermek konusunda sizi huzursuz edebilir. Çok büyük bir şeyi veya kargolamak istemediğiniz birşeyi satacaksanız CraigsList tam da size göre. Eşyanızı listeye eklemesi kolaydır (iyi bir fotoğraf çekmeyi unutmayın). Eğer telefon numarasını siteye koyma fikrini sevmediyseniz, ilgili kişi e-mail adresinize bile gerek duymadan sizin posta kutunuza mesaj yollayabilir.


 


  • eBay: Elbette eBay’in olmadığı bir alım-satım sitesi listesi düşünülemezdi. Bir eBay mağazası açarak işinizi büyütmeyi düşünebilir veya sadece evinizdeki gereksiz şeyleri satabilirsiniz. Her ikisi için de eBay para kazanmak için popüler bir yol. Eğer gerçekten bir eBay mağazası açmaya karar verdiyseniz Doba gibi herhangi bir aracı gerektirmeden ürünlerinizi depolayıp müşterilerinize direkt gönderen bir kargolama şirketi bulmak isteyebilirsiniz.


 


  • Etsy: Sanatla uğraşıyorsanız ürettiğiniz şeyleri Etsy’de satabilirsiniz. Bir Etsy mağazası açmak tamamen ücretsiz. Üye oluyorsunuz, ürettiklerinizin resimlerini çekiyorsunuz ve satışa başlıyorsunuz. İstediğiniz ödeme seçeneğini kullanabilirsiniz ama genelde PayPal en kolayıdır. Etsy satış ve envanterinizin takibini yapma konusunda kolaylık sağlıyor. Her yaptığınız satış için 3.5% civarı ufak bir pay alıyorlar.


 


  • Facebook: Facebook takas dükkanları yerel bazda satış için mükemmeldir. CraigsList’e benziyor fakat daha kolayı. Bulunduğunuz bölgedeki takas dükkanlarını arıyorsunuz ve gruba katılma isteği gönderiyorsunuz. Kabul edildiğinizde ürününüzün resmini çekip, ürün hakkında kısa bir bilgi ve fiyatını yazıp girdinizi tamamlıyorsunuz. Bundan daha kolay olamazdı.

arrow
arrow
    全站熱搜

    PixPara 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()