Yazılım mühendisliği ile para kazanma 

İstihdamın zayıf olduğu ülkemizde yazılım mühendisliği ile para kazanma mümkündür. Yazılım mühendisliği elektronik cihazların kullanılması için komutlar sayesinde bir program oluşturmaya denir. Yazılım mühendisliği kendi arasında developer, analist ve user gibi dallara ayrılıyor. Türkiye’de ve yurt dışında iş imkanları gayet açık olan bu iş ile mutlaka ilgilenin diyelim. Öncelikle yazılım mühendisleri illa ki bir şirkete bağlı olmak zorunda olmuyorlar sektörde elde ettiği tecrübelerden sonra 3 5 kişi ile kendi şirketlerini kurabiliyorlar. Eğer büyük holdinglerin işlerini yapacak kapasiteye geldiklerinde ise milyon dolarları aşan ciroları oluyor.


Yazılım mühendisliği ile para kazanma 

Türkiye de Veritabanı, Java, Darknet, SAP, İos ve Android alanlarında personel eksikliği vardır. Bu yüzde Çalışma Bakanlığı İşkur vasıtası ile yazılım öğreten firmalara ödenek ayırarak ücretsiz bir şekilde üniversite mezunlarını yetiştiriyor. Çok iyi bir fırsat ve 10 bin liralık eğitim ücretlerini devlet karşılıyor. Ayrıca günlük 20 lira İşkur üzerinden para kazanıyorsunuz. İstanbul’da Bilgeadam, Wissen Akademi ve Smart Pro gibi İşkur ile çalışan eğitim kurumları vardır.


Personel ve iş bulma sitelerinde binlerce yazılım işleri mevcuttur. 2 yıl tecrübeli yazılım mühendislerinin maaşı aylık 3 bin lira ile 8 bin lira arasında değişiyor. Tecrübeli yazılımcılar vize sorunu yaşamadan yabancı ülkelerde çalışma olanağına sahiptir. Yurt dışında ise maaşlar aylık 4 bin dolar ile 10 bin dolar arasında değişiyor.

Şirketlerin yazılım işlerinde de belli bölümler vardır. Bunlar planlama, tasarım, çözümleme, gerçekleştirim ve bakım bölümleridir. Planlama personel ve diğer gereksinimleri ayarlamak yöneticilerin işidir. Çözümleme analiz kısmıdır sorunun ne olduğunu uygulama adımlarını düzenlemektir. Tasarım ise analiz kısmında sonra istenen verilerin hazırlandığı bölümdür. Gerçekleştirim programlama dilinin kullanıldığı işin yapıldığı bölümdür. Bakım hata ayıklama yeni düzenlemeler ve eklentiler ile kurulan yazılımı geliştirmeye yönelik çalışmalardır.

Siz de kendinize güveniyorsanız yazılım mühendisliği ile para kazanma yolunu seçiniz.
arrow
arrow
    全站熱搜

    PixPara 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()