Pinterest ile internetten para kazanma yolları nelerdir ?

İnternetten para kazanmak amacında olan web sitesi yada blog sahipleri olabilecek her türlü para kazanma yollarını araştırırlar. Pinterest, para kazanma yollarından sadece biridir. Pinterest ile nasıl para kazanacağını merak edenler için bir anlatım gerçekleştirmek istiyorum.

Öncelikle Pinterest hakkında bir ön bilgi vermekle başlayalım. Pinterest bir Amerikan web sitesidir. Pinterestte bulabileceğiniz öğeler resim ve videodan ibarettir. %98 resim içerikli bir web site olduğu için bu alanda üyelerinin %78’i bayan kullanıcılar olmuştur. Yani kısacası Amerikalı ve büyük çoğunluğu Kadın olan kullanıcı kitlesine sahip bir web site dediğimizde, “para kazanma” ile ilişkisini bir düşünün ?… Reklam şirketleri yada ürün pazarlama işi yapan firma olsanız en çok aradığınız kriterler bunlar olmalıdır. Dünyada satış pazarlama ve reklam gelirlerinin büyük payını kadınlar oluşturmaktadır. En çok harcama yapanlar yine kadınlardır. Böylesi bir potansiyeli içinde barındıran pinterest.com sitesi ile para kazanmak oldukça önem verilmesi gereken bir girişimdir.

Pinterestten Para Kazanmak İçin En İdeal Yöntemler Üzerinde Duralım.

pinterest ile internet üzerinden reklam yoluyla para kazanma :
Pinterest ile reklam kazancı elde etmenin çok önemli yolları vardır. Bunlardan En önemlisi ve en çok kullanılanı Adsense hesabına sahip bir website yada blog sahibinin Pinterest kullanıcılarını web sitelerine çekmesi ve buradan gelir elde etmeye çalışması ile olacaktır.

Adsense ile pinterestten para kazanma nasıl yapılır ?
Adsense hesabına sahip bir kullanıcı iseniz pinterest ile para kazanmanız oldukça tatmin edici olacaktır. Tabi burada şunu görmek gerekecektir; Yazımın başında da belirttiğim gibi pinterest.com web sitesinin Amerikalı üyesinin sayısı oldukça fazladır. Hemen hemen yarısına yakın kullanıcılar ABD vatandaşı olduğu için, pinterest ile çalışacağınız web sitenizin İngilizce ve Amerikaya yönelik çalışmaları olan bir web site olması doğru olan stratejiniz olacaktır. Pinterest ile ABD dışında bir web site için kar amaçlayan webmaster’lar aradıkları başarıya ulaşmakta zorlanacaktırlar.

İngilizce dilli ve tek bir konuda bir web sitesi açmakla işe başlayabilirsiniz. Tek bir konu çok önemlidir. Mesela; “elmas yüzük modelleri” hakkında bir web site oluşturabilir ve bu web sitede bu konunun dışında herhangi bir konu oluşturmayarak kaliteli, kullanıcıları merak içinde bırakan ve takip edilesi bir web site hazırlamalısınız. Eğer web siteniz kaliteli değilse, kesinlikle para kazanamayacağınızı söylemek isterim.

Normalde elmas yüzük modelleri konusunda Amerikaya yönelik bir web sitesi yapıp Google arama sonuçlarında başarılı olmanız ve buradan para kazanma başarınızı düşük gördüğümü belirtmeliyim. Ama dediğim gibi esas para kazanma işini pinterest ile yapacağınız için arama sonuçlarından gelir elde etmeyi ikinci plana bırakacaksınız. Eğer pinterest.com sitesinden başarılı bir şekilde ziyaretçi çekmeyi yapabilirseniz zaten zamanla arama motorları tarafından da üst sıralara çıktığınızı ve oralardan da ziyaretçi çekmeye başladığınızı göreceksiniz.

Web sitenizi İngilice içeriklerden oluştururken Google çeviri ile içerik yapmaya kesinlikle kalmamalısınız. Çeviri sitelerinden çeviri yapıp web site içeriği oluşturarak yapacağınız bir web site kısa zamanda google tarafından engellenecek ve arama sonuçlarından çıkarılacağınız gibi adsense hesabınızın da kapatılmasına neden olacaktır. Bu yüzden, eğer İngilizce bilginiz yoksa bir çevirmen vasıtasıyla yazılarınızı çevirttirin ve kaliteli bir web sitesi oluşturun.

Pinterestten nasıl hit kazanılır ve bu paraya nasıl dönüşür ?
Pinterest 2015 yılı içinde firmalara reklam verme fırsatını çıkarmıştır. Reklam verme ve pinterest sayfanızı yada bir pinterest pinini reklam vererek kitlelere ulaşmayı yapabilirsiniz. Reklamların ücreti facebook veya diğer sosyal ağlardakinden oldukça uygun rakamlarda olması size para kazanma yolunda oldukça başarı sağlayacaktır. Pinterest sayfanızı bir reklam ile ilişkilendirmek için https://business.pinterest.com/tr/set-your-business-account web sitesine giriş yapın. İlk seçenek olan “işletme olarak katılın” linkine tıkladığınızda bir pinterest hesabı oluşturma sayfasına geleceksiniz. Seçtiğiniz konu ile ilgili pinterest hesabınızı oluşturun. Oluştururken de doğru bilgiler vermeyi unutmayın. Promoted pin adı verilen pinterestte reklam verilen bir pin seçin. Pinterest reklamlar bölümünden yeni bir reklam oluşturma butonuna tıklayarak pinlerinizin arasında en iddialı olan pininizin reklamını verin. Pin reklamı verirken temel hedefiniz web siteniz olmasın. Öncelikli hedefiniz pinterest sayfanızın takipçi sayısını arttırmak olmalıdır. Bunu yapmak için pininizdeki link kısmına pinterest sayfanızın url’sini verin ve pin resimini dikey çözünürlükte büyükçe bir resim ile yapın. mesela pin resimi büyüklüğü 600×4000 piksel olabilir. İnternetten para kazanmak için zamana karşı sabırlı olmalı ve asla pes etmemelisiniz.Pinterest takipçi sayınızın ortalama 5000 kişiye ulaştığında günlük paylaşımınızdan elde edeceğiniz günlük gelir ortalama 100 TL olacaktır. Bu sebeple takipçi sayınızı arttırmanız kazancınızı arttırmanızı olumlu etkileyecektir. Pinterest kullanıcıları ABD vatandaşları olacağı için yada şöyle söylemeliyim, reklamı sadece Abd vatandaşlarına yönelik yapacağınız için Adsense reklam geliriniz Tıklama başı ortalama 0.90 Dolar olacaktır. Bu da reklam gelirinizi daha çabuk arttırmanıza yardımcı olacaktır. tabi bu geliri kullanacağınız konu ve yazdığınız yazıların kalitesi de etki eden diğer bir faktördür.

Reklam vermeden pinterest üzerinden para kazanılırmı ?
Açıkçası kazanamassınız diyememekle beraber bekleme ve sabır sürecinizin uzun olduğunu söylemeliyim. Peki kullanıcıları nasıl takipçim yapabilirim ? derseniz … Tabiki takipçileriniz artar. ve Büyük rakamlara da ulaşır. Bunlar hakkında bir tüyo vereyim. Önce pinterest sayfanızda aynı konu ile ilgili farklı en az 20 adet pano oluşturun. Bu panoların her biri içine en az 50 adet hiç internette olmayan yani orjinal ve kopya olmayan resimler yükleyin. Toplamda 20 pano ve her pano için yüklediğiniz 50 pin ile birlikte toplam 1000 adet pin oluşturmuş olun. Bu belki zor gibi görünebilir ama başarmak için çalışmalı ve sabretmelisiniz. Unutmayın ki sabrınızın karşılığını fazlasıyla alırsınız. Bu şekilde bir duruma geldikten sonra panonuz ile ilgili pinterestte aramalar yapın ve çıkan sonuçlarda her gün 50 taneyi geçmeyecek şekilde diğer pin gönderen kullanıcıları “takip et” butonuna basarak takip etmeye başlayın. Göreceksiniz ki sizin takip etmeye başladığınız kullanıcılar da sizi takip edecekler ve hatta sizin pinlerinizden paylaşımlar yapmaya başlayacaklardır. Bu şekilde günlük 50 taneyi geçmeyecek şekilde takip etmeye başladığınızda 1 ayda 1500 kişiyi takip etmeye başlayacak ve onlardan sizi takip edenlerin sayısı ise en az ortalama 3/1 oranında olacağını söylemeliyim. 1 ay sonunda toplam 500 takipçiniz olan kaliteli dolu dolu ve pinleri repin yapılan bir pinterest sayfasına sahip olmayı başaracaksınız. Sonrasında bu rakamı ilk hedef olarak 5000 takipçiye çıkartmak için minimum 12 ay bu çalışmayı yapmalısınız. yani uzun vadede sanki bitmek bilmeyen bir hedef gibi görünüyor olsa bile sabır kısmı da tam burada devreye giriyor. 1. sene sonunda 5000 kişi takipçiye ulaşmış ve günde 100 TL (yani ayda 3000 TL ) kazanan bir kullanıcı olacaksınız. Zaten bu süreçten sonra artık para kazanmanın tadını çıkartacak ve 3000 TL’nin büyümesi için pinterestte daha çok vakit geçirecek ve vazgeçemeyecek hatta sıkılmayacaksınız.

Bir başka yol ise internet reklamları değil de ürün satma ile ilgilidir. Eğer bir e-ticaret siteniz varsa ve ABD’ye yönelik bir web site ise yada bunu yapabileceğiniz bir planınız var ise yukarıdaki söylediğim yöntemlerle takipçi sayısını arttırarak web sitenizdeki ürünleri satabilirsiniz. Bu konuya fazla değinmek istemiyorum. Zaten hedef ülke ABD olduğu için bunu yapabilecek kişilerin bu alanda zaten oldukça iyi bilgileri vardır diyerek kısa geçmek istiyorum.
arrow
arrow
    全站熱搜

    PixPara 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()