İnternetten Para Kazanmak  İsterken 

İnternetten para kazanmak yıllardır özellikle webmasterların gündemindeki ve internet kullanıcılarının da en popüler konularından biri. Gün geçmiyor ki yeni bir servis, kazanç yolu veya reklam şirketi türemesin. İşte bu noktada kişilerin seçici ve dikkatli olması gerekiyor çünkü bu servislerin bir çoğu kısa ömürlü, kullanıcıları üzerinden para kazanarak, herhangi bir ödeme yapmadan ortadan kaybolabiliyorlar.

Bu konuda yabancı servislerin başı çekmesi ile birlikte ülkemizde de bir çok servis veya herhangi bir hukuki veya mali kaydı bulunmayan sözde reklam şirketleri de yer alıyor.

Bir de Network Marketing konusu var ki para kazanmak için önce para yatırmanız gerektiğini iddia ediyorlar. Bu aşamada da çok dikkatli olunması gerekiyor çünkü yasal iş yapanlar olabileceği gibi kayıt dışı çalışan ve üye olmak için para yatıran kişilerin paralarını toplayarak ortadan kaybolabilenler de olabiliyor. Bu konularda çeşitli şikayet ve mağduriyetleri webmaster forumlarında oldukça fazla görebilirsiniz. Peki nelere dikkat etmek ve neye göre seçim yapmak gerekiyor?

Hakkımızda sayfasını inceleyin
İlgili servis veya reklam şirketinin web sitesine girdiğinizde, “Hakkımızda” sayfasını inceleyin. Kim oldukları, ne zamandan beri bu işi yaptıkları, başka ne tür işler yaptıkları, adres, telefon ve ticari bilgilerinin bulunup bulunmadığına göz atın.

Kayıt dışı veya bireysel olarak bu işi yapanların “Hakkımızda” sayfalarında bu gibi bilgiler genellikle yer almaz yada hiç bilgi bulunmaz veya klasik tanıtım metinleri yer alır.

Site adresine dikkat edin
Bu servis veya reklam platformlarının site adreslerine dikkat edin. Domain uzantısı .org, .info, .in, .tk, .us vb. olanlar genellikle bireysel yapılardır veya kayıt dışı iş yaparlar. Bu da ilerleyen dönemde her an ortadan kaybolabileceği anlamına gelebilir. Yasal olarak bu işi yapan şirketlerin genellikle domain uzantıları .com.tr şeklinde olur veya .com, .net kullanabilirler.

Site tasarımını inceleyin
Site yapısı, tasarımı veya içeriği de oldukça önemli bir referans noktası olabilir. Doğru düzgün çalışmayan, eksik, hatalar barındıran veya yeterli bilgi ve açıklamalar barındırmayan web sitelerine güvenmeyin veya temkinli yaklaşarak gerekirse iletişime geçin ve detaylı bilgi isteyin.

Araştırma yapın
İncelemekte olduğunuz servis veya reklam platformu hakkında internette, webmaster forumlarında veya blog sitelerinde araştırma yapın. Farklı kullanıcıların yaşadıkları mağduriyet veya sıkıntılar olup olmadığı konusunda bilgi bulmaya çalışın.

Kimseye araştırmadan ödeme yapmayın
Üyelik için ödeme yapmanızı gerektiren servis veya reklam platformlarına sorgusuz sualsiz ödeme yapmayın veya para göndermeyin. Öncelikle üstte bahsettiğim konularda araştırma yaparak bilgi edinin sonrasında güven duymanız halinde kendi tercihleriniz doğrultusunda dilediğiniz işlemi yapabilirsiniz.

Değerlendirme
Tabii ki bu yazdıklarım sizi gelecekte sorun yaşamayacağınızın da garantisini vermez ancak büyük oranda mağdur olmanızı veya dolandırılmanızı önleyecektir. Hiç olmazsa bilgi sahibi olarak bilinçli bir şekilde karar vermenizi sağlayacaktır.

Ayrıca benim anlam veremediğim ve belirtmeden geçemeyeceğim bir nokta da üyelik için 50 – 100 TL vb. ödeme alan ve bir çok üyesi bulunan bazı sistemlerin sağlıklı bir kontrol paneli olmadığı hatta satış/kazanç vb. bilgileri de Google Docs veya Excel aracılığı ile sunduğunuda bir çok kere gözlemledim. Bu alınan paralardan 30-40 TL ’sini işe yatırsanız, bir ortaklık scripti lisansı alsanız olmaz mı? Bu nasıl iştir? Para vermeden üye olunan sistemler bile bir kontrol paneline sahip.
arrow
arrow
    全站熱搜

    PixPara 發表在 痞客邦 留言(1) 人氣()