close

Adsense Nedir ? Nasıl Para Kazanılır ?

İnternet dünyasındaki site sayısı gün geçtikçe artış göstermektedir. Çoğu kişi web sitelerini ne amaçla kullanırsa kullansın mutlaka belli bir süre sonra sitesinden para kazanmayı düşünmeye başlıyor. Tabi ki bu iş için sağlam bir sistem ve alt yapı gerekiyor ve işte tamda burada google adsense devreye giriyor. Adsense, hem reklam verenleri hem de reklam yayınlayanları bir araya getirerek Adsense programında birleştiriyor. Ve aynı zamanda bunu dünya devi Google’nin alt yapısında gerçekleştiriyor. Adsense; insanların sahip oldukları web sitelerinde reklam verenlerin reklamlarını yayınlamasına olanak sağlayan ve bunun sonucunda siteye gelen ziyaretçilerin bu reklamlara tıklaması ile tıklama başına para ödeyen, google'ın reklamlardan para kazandırma servisidir

Adsense programına üye olmak ve Adsense Sistemini kullanmak tamamen ücretsizdir

Adsense'ye nasıl üye olabilirim?

Adsense servisine web sitesi olan herkes üye olabilmektedir. Ancak adsense' ye üye olduktan sonra birde onay süreci bulunmaktadır. Siz web siteniz ile adsense’ ye üyelik başvurusunda bulunursunuz eğer başvurunuz onaylanırsa web sitenizde reklam yayınlamaya başlayabilirsiniz.

Adsense’ ye buradan başvurabilirsiniz.

Adsense'ye başvurdunuz ancak, başvurunuz bir türlü kabul edilmiyor mu? o zaman web siteniz adsense politikalarına ve kalite şartlarına uygun olmayabilir. Ancak başvuru süresi 15-20 günü bulabildiği için biraz sabırlı olmak gerekiyor. Adsense'ye üyelik bir çok şarta bağlıdır ve sitenizin içeriğinde, tasarımında ve reklam alanlarında düzenleme yapıp tekrar başvurarak üyeliğinizin onaylanmasını sağlayabilirsiniz.

Sitemde Adsense reklamlarını nasıl yayınlarım?

Adsense’ ye başvurunuz kabul edildi diyelim. Peki sitemizde reklamları nasıl yayınlayacağız. Öncelikle adsense hesabımıza giriş yapıyoruz. Hesabımızdaki reklamlarım bölümündeki yeni reklam birimi kısmından istediğimiz reklam şeklini seçebilirsiniz, ancak eğer siteniz müsaitse önerilen reklam şekillerini kullanmanızı tavsiye ediyorum, çünkü en çok önerilen şekiller en çok tıklanan ve dolayısıyla en çok kazandıran reklam şekilleridir. Sitemize uygun olan reklam şeklini seçtikten sonra reklama bir isim verip, sol alt köşeden ‘kaydet ve kodu al’ butonuna tıklıyoruz. Karşınıza reklamınız için oluşturulan bir kod çıkıyor, reklamlarımızın web sitemizin neresinde olmasını istiyorsak bu reklam kodunu oraya kopyala-yapıştır yapıyoruz. Ve böylelikle adsense reklamlarımız sitemizde yayınlanmaya başlıyor.

Adsense’ de dikkat edilmesi gereken hususlar;

Sitenizdeki kendi reklamlarınıza asla tıklamayın, çünkü adsense bunu tespit ediyor, sitenizi ve hesabını banlayabiliyor. Ayrıca site içeriğinin kopya olması, sitenizin ve içeriğinin yetersiz ve kalitesiz olması, sitenizdeki reklam yerleşimlerinizin uygunsuz olması, gibi nedenler yüzünden de hesaplarınız dondurulabilir.

Adsense reklamlarından para kazanmaya başladık, peki paramızı nasıl alacağız?

Adsense hesabınızdaki para 200 TL ye ulaştığında direk banka hesabınıza ya da adresinize çek göndermek suretiyle size ödeme yapar. 200 TL minimum ödeme eşiğidir, dilerseniz paranızı biriktirip toplu olarak talep edebilirsiniz.

Tabi ödeme almak için öncelikle vermiş olduğunuz adrese google tarafından gönderilecek olan pin numarasını hesabınıza girmelisiniz. Ayrıca, ödeme ayarları bölümünden banka bilgilerinizi eksiksiz girmeniz ve banka hesabınızı onaylamanız gerekmektedir.

Peki Adsense’ den ne kadar kazanabilirim?


Adsense’ den ne kadar para kazanacağınız tamamen sitenize bağlıdır. Eğer günlük 100 - 200 kişilik hite sahip bir web siteniz varsa, aylık 150 - 200 TL civarına paralar kazanabilirsiniz. Adsense de ne kadar hit o kadar reklam tıklaması ve eşittir para demektir. Sitenizin içeriği, sitenizdeki reklam yerleşimleri, diğer reklamlar ve tabi ki ziyaretçi sayınız sizin adsenseden ne kadar kazanacağınızı belirleyecek başlıca unsurlar olacaktır.

Gördüğünüz gibi Adsense reklam yayıncılarına ciddi şekilde gelir imkanı sağlamaktadır. Tabi bu imkandan ne kadar faydalanacağınız tamamen sitenizin potansiyeline ve sizin yeteneğinize bağlıdır.
arrow
arrow
    全站熱搜

    PixPara 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()