Android Cihazlarda Reklamlar Nasıl Engellenir


Günlük hayatımızın değişilmeyen bir parçası olan akıllı telefonların en çok kullanılan işletim sistemi olarak Android cihazları görüyoruz. Bu cihazlara yüklediğimiz oyun ve uygulamalarda bulunan reklamlar kullanıcıların oldukça canını sıkmakta. Bu reklamları nasıl engelleyeceğinizi bu yazımızda sizlere aktaracağız.

İlk olarak en basit yöntemden bahsetmek gerekirse oynadığınız oyun veya uygulama internet bağlantısını kullanmıyorsa (örneğin aa,flappy bird vb oyunlar internetsizde oynanabilir) bu uygulamaları kullanırken wifi ve hücresel bağlantınızı kapatırsanız karşınıza reklam çıkmayacaktır. Çünkü karşınıza gelen reklamlar internet bağlantınızı kullanarak görüntülenmektedir.

PEKİ, ONLİNE OYUN VEYA UYGULAMADA REKLAMLARI NASIL ENGELLEYEBİLİRİZ? ROOTLU VE ROOTSUZ YÖNTEMLER

YÖNTEM #1: ADAWAY UYGULAMASI VE ROOT YETKİSİ İLE REKLAM ENGELLEME

AdAway uygulaması, farklı filtrelerden aldığı kaynakları derler ve /system/hosts/etc dosyasına ekler. hosts dosyasındaki bu adreslere hiçbir şekilde erişim mümkün olmaz ve reklamlar gösterilemez. Bu yöntem ile hem uygulamalardaki hem de tarayıcılardaki reklamların tümü Wi-Fi ve mobil bağlantısındayken engellenir.


Android Cihazlarda Reklamlar Nasıl Engellenir?

AdAway uygulamasının APK dosyasını BURADAN indirip, kurabilirsiniz. Kurulumdan sonra uygulamaya root erişim yetkisi verip, reklam engellemeyi etkinleştir butonuna dokunmanız yeterli olacak.

YÖNTEM #2: ADBLOCK PLUS İLE ROOT ERİŞİMİ OLMADAN REKLAM ENGELLEME

Popüler tarayıcı eklentisi AdBlock’un Android versiyonu ile de reklamlar engellenebiliyor.





Buradan indirebileceğiniz AdBlock Plus’ı kurduktan sonra Wi-Fi ayarlarına girip, bağlı olduğunuz ağın üzerine basılı kalarak, “Ağı değiştir” seçeneğine dokunun. Açılan sayfadan gelişmiş ayarları gösterin, proxy’i elle ayarlayın ve Proxy ana bilgisayar adını localhost, Proxy bağlantı noktasını da 2020 olarak belirleyin. Ayarı tamamladıktan sonra AdBlock Plus uygulaması tüm web trafiğini uygulama içinden geçirip, reklamları engelleyecek. AdAway’den farklı olarak bunu yapmak için sürekli çalışması ve her Wi-Fi ağı için yeniden ayarlanması gerekecek. Mobil ağlar için proxy ayarı olmadığı için AdBlock Plus sadece Wi-Fi etkinken çalışıyor.

YÖNTEM #3: FİREFOX UYGULAMASI VE EKLENTİLERİYLE REKLAM ENGELLEME


Firefox tarayıcısının Android versiyonunda da eklenti desteği yer alıyor. Firefox uygulamasını kurduktan sonra Bluehell Firewall ya da AdBlock Plus eklentilerini kurun, daha sonra hem Wi-Fi hem de mobil bağlantıda reklamları görmeyeceksiniz. Ancak farklı uygulama içindeki reklamlar görünmeye devam edecek.

arrow
arrow
    全站熱搜

    PixPara 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()