2025'te evden para kazanmanın en iyi yollarından bazılarını arıyorsanız, internet siteleriniz ya da e-ticaret sitelerin üzerinden el işi ürünleri satmaktan tutun da ürün teslimi gibi bir teslimat hizmeti için şoförlük yapmaya kadar deneyebileceğiniz birçok şey var. 2024 yılı için evden para kazanmak için 11 fikre bir göz atalım.

1. Web sitesi kurup para kazanın

Kolayca web sitesi oluşturabileceğiniz platformlar:

Zyro,

Squarespace,

Wix, GoDaddy,

Webflow,

HubSpot,

Pixpa,

SendPulse,

Weebly,

Shopify

Web sitenizin ne hakkında olmasını istediğinizi belirleyin ve ardından içerik ekleyin. Farklı şekillerde para kazanabilirsiniz. Örnekler şunları içerir:

 

Google AdSense‘e kaydolun ve web sitenizdeki reklamlardan gelir elde edin. Media Vine gibi diğer reklam sunucuları da bir olasılık olabilir. İnceleyebileceğiniz ve tavsiye edebileceğiniz ürün ve hizmetler için satış ortaklığı programlarına katılın. Birisi bağlantınız üzerinden alışveriş yaptığında küçük bir komisyon alırsınız. Sadece ortaklık ilişkiniz hakkında açık olduğunuzdan emin olun. Web sitenizde belirli sponsorlu içerikler yayınlamak için ödeme alın. Ancak hangi içeriğin ücretli olduğunu açıkladığınızdan emin olun

2. Başkalarını gezdirerek para kazanın

En yaygın yan işlerden biri, Tur ve Uber gibi araç paylaşım uygulamaları aracılığıyla yolculuk sağlamaktır. Genellikle (tabii ki!) ehliyet sahibi olmak ve doğru seviyede araç sigortası kapsamına sahip olmak gibi belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir. Aracınızın da belirli kriterleri karşılaması gerekebilir, bu nedenle kaydolmadan önce iki kez kontrol edin.

3. Yemek teslim ederek para kazanın

Bir başka seçenek de insanlara yemek siparişlerini ulaştırmaktır. Trendyol yemek, Getir Yemek, Yemek sepeti gibi uygulamalar sizi evlerine yemek teslim edilmesini isteyen tüketicilerle buluşturur. Siparişlerini alıp nakit karşılığında teslim edebilir ve potansiyel olarak bahşiş alabilirsiniz. Bunun bir başka çeşidi de Instacart aracılığıyla başkalarının market alışverişini yapmaktır.

 

Bu uygulamaları kullanmak için gıda işleme uygulamalarını anlamak da dahil olmak üzere belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir. Başvurmadan önce gereklilikleri okuyun.

4. Anket doldurarak para kazanın

Arada sırada birkaç dakikanız varsa, anket başına 0,50 ila 5 $ (veya daha fazla) arasında kazanabilirsiniz. Ben derim ki, Cevapla kazan, Napolyon gibi bazı web siteleri, bir mobil uygulama kullanarak çeşitli anketler yapmanıza izin verir ve birkaç tane mevcut olabilir. Diğer siteler, daha uzun sürebilen ancak potansiyel olarak daha fazla ödeme yapabilen odak gruplarına katılma şansı da sunabilir.

 

Bazı anket siteleri nakit para kazanmanıza izin verirken, diğerleri hediye kartları için kullanılabilecek puanlar sağlar.

5. Evcil hayvan bakıcılığı ile para kazanın

Hayvanseverler tüylü dostlarıyla takılarak para kazanabilirler. Rover gibi bir uygulama kullanarak, hayvanlarının bakımı için yardıma ihtiyaç duyan evcil hayvan sahipleriyle bağlantı kurabilirsiniz. Bu, köpek gezdirme gibi basit görevleri veya evcil hayvanların birkaç gün boyunca sizinle kalması gibi daha karmaşık görevleri içerebilir. Ayrıca evcil hayvanları beslemek ve onlarla oynamak için bir evi ziyaret etmeniz de istenebilir.

 

Bu yola başvurmadan önce hayvanlara bakabilecek donanıma sahip olduğunuzdan emin olun.

6. Eğitim vererek para kazanın

Başkalarının ihtiyaç duyduğu bilgiye sahipseniz, özel ders vermeyi düşünün. Yerel bir okulda ilan vererek özel ders işi alabilirsiniz, ancak çevrimiçi özel ders vermek de mümkündür. Başkalarının önemli kavramları öğrenmesine, sınavlara çalışmasına veya İngilizce pratik yapmasına yardımcı olmak için kaydolun.

 

Kaydolmayı düşünebileceğiniz özel ders web siteleri şunlardır:

 

Udemy, Alison , Coursera, Edx, Classcentral, Udacity, Lynda, Skillshare, Tutor.com,

Preply, Varsity Tutors, Skooli, Project Untethered ve Palfish gibi siteler.

7. Freelancer olarak para kazanın

Freelancer olarak (Serbest çalışan) olarak internetten para kazanmak mümkün. Belirli bir şirket için çalışmak yerine, serbest meslek sahibi olabilir ve iyi olduğunuz işleri çeşitli taraflara sunabilirsiniz. Serbest olarak yapabileceğiniz bazı iş türleri şunlardır:

 

Freelancer olarak yapabileceğiniz işler

Yazarlık

Ödev

Çeviri

Editörlük

Telesekreterlik

Grafik tasarım

Kodlama

Pazarlama ve halkla ilişkiler

Sosyal medya yönetimi

Freelancer çalışabileceğiniz siteler

Bionluk

Freelancer.com

Fiverr

R10.net

Upwork

Hesapsat.net

Hizlibul.com

99designs

FlexJobs

Remote Bliss

8. Resim satarak para kazanın

Güzel resimler yaratma yeteneğiniz varsa, bunları çevrimiçi olarak satabilirsiniz. Yayıncılar ve diğer şirketler stok fotoğraflara ihtiyaç duyarlar ve siz de bu ihtiyacı karşılayabilirsiniz. Fotoğrafları satmak için bir web sitesine koyun ve indirilen her bir fotoğraf için küçük bir ücret alabilirsiniz.

 

Fotoğraf satmanıza yardımcı olabilecek bazı web siteleri şunlardır:

Pixabay

Pexels

Foap

Adobe Stock

SmugMug

iStock

Shutterstock

9. Yaptığınız ürünleri satarak para kazanın

El becerisi olanlar için, yarattığınız ürünleri satmak evden para kazanmanın ve bir hobiyi paraya dönüştürmenin bir yolu olabilir. İster güzel kırtasiye malzemeleri yapmak için kaligrafi kullanın, ister özel çıkartmalar yaratın ya da

 

ahşap mobilyalar sunun, yaptıklarınızı satabilirsiniz. Etsy ve Shopify gibi web siteleri bir vitrin kurmanıza ve ödemeleri işleme koymanıza yardımcı olabilir. Kendi web sitenizden de satış yapabilirsiniz.

10. Dijital ürünler oluşturun ve satıp para kazanın

 

Kurslar ve e-kitaplar gibi dijital ürünler, evden para kazanmanın bir yolunu sunabilir. Bir kursu satmak ve yönetmek istiyorsanız Thinkific, Kajabi veya SamCart gibi bir web sitesi size yardımcı olabilir. Ancak bu web siteleri aylık ücret talep etmektedir. Hiçbir ön ödeme yapmamayı tercih ediyorsanız, dijital ürünlerinizi ücretsiz olarak barındırmanıza izin veren ve her satıştan sadece bir pay alan Gumroad gibi bir siteyi düşünün.

11. Video veya ses içeriği tasarımlarını satarak para kazanın

TikTok ve YouTube gibi platformlardaki içerik oluşturucular, reklam gelirlerinin yanı sıra sponsorlu içerik ve bağlı kuruluş bağlantıları aracılığıyla da para kazanabilir. Ayrıca bir podcast başlatabilir ve bundan para kazanabilirsiniz. Spotify gibi platformlar içerik oluşturucular için bir gelir paylaşım modeline sahip olabilir ve ayrıca podcast’inize reklam vermeleri için insanlardan ücret alabilirsiniz.

 

 

 

arrow
arrow
    全站熱搜
    創作者介紹
    創作者 PixPara 的頭像
    PixPara

    Profesyonellerden İnternetten Nasıl Para Kazanacağınızı Öğrenin

    PixPara 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()