Blogunuzdan Para Kazanma Yöntemleri ve Araçları


Blogunuzdan para kazanmak çok eğlenceli bir şeydir, sadece bunu nasıl yapacağınızı bilmeniz gerekir. Herkes blogundan gelir elde etmek ister ama bunu çok az kişi başarabilir. Neden?

Blog işinden para kazanmak söz konusu olduğunda zamanlama çok önemlidir. Okuyucularınızın isteyeceği şeyi sunmanız gerektiği için kritik bir öneme sahiptir.

Bunların da ötesinde, blogunuzdan para kazanmak için en önemli şey gerçekten yoğun bir trafiktir. Bu bir sayı oyunudur ve daha çok ziyaretçi bir bakıma daha çok satış yapmak anlamına gelebilir.

Bu sayı kuralının tek istisnası bağlılıktır. Eğer takipçileriniz size çok bağlıysa, onlara satış yapma ihtimaliniz de bir o kadar artar, dolayısıyla sayılar o kadar önemli değildir. Bu yüzden eğer ayda 10.000-20.000 arası hit almıyorsanız, sizi destekleyecek sadık bir takipçi kitlenizin olması gerekir

Blogunuzdan Para Kazanmak İçin Kullanmanız Gereken Araçlardan Bazıları Şunlardır.

Reklam


Reklam için tercihen size sitenize koyacağınız grafikleri veya kodları verecek bir reklam verenle sözleşme yapmanız gerekiyor. Aşağıda reklam yerleştirme işini kolaylaştıracak bazı eklentiler yer alıyor.



AdRotate

AdRotate

Bu eklenti yukarıdaki işlerin hepsini yaptığı gibi, reklamların takvim planlamasını da yapıyor. Ayrıca sayfa yenilendiği zaman yeni bir reklam çıkmasını da sağlayabiliyorsunuz. Ücretsiz.



Simple Ads Manager

Simple Ads Manager

Bu eklenti reklamların yüklenmesi için bir arayüz sunar. Bir widget, kısa kod veya PHP kodu ekleyerek Ad Place’i ön plana çıkartır. Reklamlar daha sık gösterilecek şekilde derecelendirilebilir. Ad Zones hangi reklamın hangi sayfa veya gönderi tipinde gösterileceğinin belirlenmesini sağlar. Reklamın otomatik olarak eklenmesi fonksiyonu sayesinde reklamlar sayfalara veya gönderilere içerikten önce veya sonra ya da içeriğin ortasında eklenebilir. Ücretsiz.



The MidGame

The MidGame

Bu online hizmet sponsorluk fırsatları bulmanızı, müşteri ilişkilerini yönetmenizi ve internetteki etkinizi arttırmanızı sağlar. Yerel reklamcılık adı da verilen bu süreçte markalar “etkili” kişilere onlar hakkında gönderiler yapması için para öder. Şartları pek güvenilir değildir, bu yüzden dikkatli olunması gerekir.



Satış Ortaklığı

Satış Ortaklığı

Satış ortaklığı sisteminin en iyi yanı sitenize bir kod yerleştirmek dışında bir şey yapmanıza gerek olmamasıdır. Önceden tasarlanmış reklamları kenar çubuklarına koyabilir veya linkleri metinlerin içine yerleştirebilirsiniz, bir okuyucu bu reklama veya linke tıklayıp alışveriş yaptığında şirket size bir yüzde verir veya sabit bir fiyat öder. Bu ödemelerin çoğu tek seferliktir ama bazı firmalar aboneliklere göre tekrar ödeme yapabilir.




Amazon Associates

Amazon Associates

Amazon ürünleri satarak %8.5’a kadar pay alabilirsiniz.

Bireysel Satış Ortakları: Bazı şirketlerin kendi ortaklık programları vardır ve satış başına daha yüksek yüzdeler önerdikleri ortaklarla çalışırlar.

ClickBank, Commission Junction, Linkshare ve Share a Sale sizi firmalarla buluşturan ve sitenizdeki linkler ve reklamlar üzerinden yapılan satışlardan payınızı gönderen takas siteleridir. Satışlar konusunda katıdırlar ve satışlarınız iyi gitmezse hesabınızı iptal ederler.



E-Ticaret

E-Ticaret 

Eğer blogunuz üzerinden 3 boyutlu ürünler satmak istiyorsanız gönderim, vergiler ve kredi kartı ödemesi konuları biraz karışık olabilir.




Shopify

Shopify

Web sitenize veya Facebook’a bağlı bir online mağaza oluşturur. Güvenli bir ödeme yolu, gönderim seçenekleri, vergi hesaplamaları ve çeviri hizmeti sunar. Paket fiyatları 29-179 dolar arasında değişmektedir.




Woo-Commerce

Woo-Commerce

Sitenizde bir online mağaza oluşturmanızı sağlayan ücretsiz bir eklentidir. WordPress için geliştirilmiştir, mobil cihazlara uyumludur, açık kaynaklıdır ve ücretsizdir.



E-Kitap

E-Kitap

Blog sahibi olmak blog gönderilerinizden bir kitap oluşturabileceğiniz anlamına da gelmekte. Blog gönderilerinizi büyük dağıtımcıların kabul edeceği bir e-kitap formatına dönüştürmek için şu seçenek oldukça iyidir.



Pressbooks

Pressbooks

Bu ücretsiz SaaS WordPress’le tıpatıp aynı bir yönetim paneli sunuyor. Buraya aktarılan gönderiler sürükle bırak yöntemiyle yeniden düzenlenebiliyor ve tıpkı WordPress’te olduğu gibi kendi sayfaları üzerinde editlenebiliyor. Bir tema seçip PDF (çıktı almak için), Epub (Nook, ibooks ve Kobo için) ve Mobi (Kindle için) olarak export edebiliyorsunuz. Pressbooks aktarımlarında %25 indirim almak için Pressbooks sürüm yükseltme sayfasına gidip kod alanına MARIKANE yazabilirsiniz.



E-Kitap Dağıtımı


E-Kitap Dağıtımı

E-kitabınızı oluşturduktan sonra dağıtım için en kolay ve kazançlı yer kendi sitenizdir. Bunun dışında da sayısız seçenek bulunmakta.




Abonelik Sunucu Ücretsiz

Abonelik Sunucu Ücretsiz

PDF formatındaki e-kitabınızı WordPress’e yükleyin ve bu linki e-posta reklamlarınızda kullanın.

PayPal Satışları: E-kitabınızın linkini size ödeme yapan müşterinize gönderdiğiniz PayPal faturasına koyun.



Online Kitapçılar


Online Kitapçılar

Amazon, Nook, iBooks, Barnes&Noble, Kobo, Copia, Smashwords, Baker&Taylor kitaplarınızı etiket fiyatı üzerinden bir yüzde alarak satar ve satış ve dağıtım işlerini üstlenir.




Ebook Partnership

Ebook Partnership

Kitaplarınızı sabit ücret karşılığında yukarıdaki tüm kitapçılara satar.



E-Posta Pazarlamacılığı


E-Posta Pazarlamacılığı

E-posta listeleri oluşturmak blogunuzdan para kazanmak için anahtar niteliğindedir. E-posta reklamlarınızı kabul etmeye ikna ettiğiniz aboneler sizin esas takımınız olacaktır. Okuyucularınızı buna teşvik etmek için elinizde iki iyi seçenek bulunuyor.




OptinMonster

OptinMonster

WordPress içerisinde bir sürükle-bırak oluşturucu kullanarak A/B testi pop-up arama sonucu formu oluşturmanızı sağlayan bir eklentidir. Farklı paketleriyle mevcut ziyaretçilerinizi, segment davranışlarını, ölçüm sonuçlarını takip edebilirsiniz. Ücreti yıllık 49-199 dolar arası.




SumoMe

SumoMe

Giriş sayfası karşılama mesajları, ısı haritaları, paylaşım çubukları, scroll kutuları, irtibat formları, Google Analytics, görsel paylaştırıcı, içerik özetleyici vs. oluşturabileceğiniz ücretsiz bir eklenti paketi.



E-Posta Yönetimi

E-Posta Yönetimi

Sitenizdeki pop-up formlardan toplanan tüm bu e-postaların bir yere gitmesi gerekir ve bu yer WordPress içindeki Kullanıcılar dosyası olmamalıdır. Abonelerinizi adresleri yönetecek, güzel e-posta bildirimleri gönderecek ve sonuçları takip edecek bir üçüncü parti e-posta pazarlama hizmetiyle yönetmelisiniz. İyi hizmetlerden bazıları şunlar:



AWeber

AWeber

Ayda 19 dolara 500 aboneye, 149 dolar karşılığında ise 25.000 aboneye sınırsız e-posta gönderir. Buna otomatikleştirme, segmentasyon, analiz, destek, stok fotolar, şablonlar ve 30 günlük ücretsiz deneme süresi de dahil.



Constant Contact

Constant Contact

Ayda 20 dolara 500 aboneye, 90 dolara 10.000 aboneye mail gönderir. Analiz, destek, stok foto, liste oluşturma araçları, paylaşım araçları, uygulamalar, dosya saklama özelliklerine sahip. 60 günlük ücretsiz dene seçeneği de bulunmakta.




MailChimp
MailChimp

2000 aboneye ve 12.000 e-postaya kadar ücretsiz. 2001-2600 abone için aylık 25-35 dolar. Otomatikleştirme, entegrasyon ve takip ücrete dahil. Ücretsiz versiyonda üyelere destek sunulmuyor. MailChimp ve WP Subscribe Eklentisi Kurulumu



Grafik


Grafik

Grafik, sanat, kodlama veya tanıtım zayıf yönlerinizse, bu işi başkalarına yaptırmak bazen daha iyidir. Yardım alabileceğiniz iki mecra:




Fiverr


Fiverr

Kreatif ve profesyonel hizmet alabileceğimiz bir ortam. Taban fiyat 5 dolar ama 10-20 dolar daha vererek logo, e-kitap kapağı, banner reklamlar, SEO yardımı, WordPress geliştirme veya video prodüksiyon desteği alabilirsiniz.



Upwork

Upwork

Bu da benzer hizmetlerin sunulduğu bir ortam ama ücreti daha fazla. 3 farklı seçeneği bulunmakta: Süper Ucuz, Profesyonel ve Ticari.



Karşılama Sayfası Oluşturucuları

Karşılama Sayfası Oluşturucuları

Profesyonel görünümlü karşılama sayfalarını tek başına WordPress’le yapmak mümkün değil. Böyle bir sayfa oluşturmak/yönetmek için özel eklentilere veya hizmetlere ihtiyacınız var.



LeadPages

LeadPages

Unbounce gibi bir SaaS olan LeadPages sayfaları geri dönüş oranlarına göre sınıflandırmanızı sağlıyor ve daha fazla ücretli şablon sunuyor. Planlar aylık 25-199 dolar arası. 30 günlük deneme sonrasında para iadesi garantili.




Thrive Themes

Thrive Themes

WordPress sitenize doğrudan yükleyebileceğiniz bir araç paketi. Thrive Themes geri dönüş odaklı temalar. ThriveLeads bir liste oluşturma eklentisi. Thrive Content Builder karşılama sayfaları oluşturmak için bir arayüz editörü. Thrive LandingPages geri dönüş optimizasyonu için karşılama sayfası şablonları. Ücretler tek lisanslı eklentiler için aylık 67 dolardan, Thrive üyeliği için aylık 19 dolardan başlıyor.



Unbounce

Unbounce

Eldeki şablonları kullanıp e-posta hizmetleriyle, CRM’lerle, Google Analytics’le, sosyal medyayla, pazarlama otomasyonuyla ve WordPress’le entegre ederek karşılama veya giriş sayfaları oluşturan, yayınlayan ve bu sayfalara A/B testleri yapan yerel bir SaaS. Aylık 49-199 dolar arası. 30 günlük ücretsiz deneme süresi var.



Üyelikler

Üyelikler
Üyelik işinde para vardır, özellikle de grubunuzda insanların istediği şeyler bulunuyorsa. Sitenizin üyelerini yönetebileceğiniz bazı araçlar şunlar.



Optimize Press

Optimize Press

Karşılama ve satış sayfaları, eğitim ve kurs sayfaları, webinar kaydı, üyelik portalları ve ürünleri piyasaya sunuş kanalları oluşturmanızı sağlıyor. Üç siteye kadar tek ödemelik fiyatları 97 dolardan başlıyor. Örnek: BlogMasteryAcademy.com



s2Member


s2Member:

Sadece üyelere özgü içeriği koruyan ücretsiz bir WordPress üyelik eklentisi. Birden fazla abonelik, “Şimdi Satın Al” erişimi, belirli gönderileri ve sayfaları satabiliyor, dosya indirebiliyorsunuz. Ücretsiz ama birçok ödeme seçeneği olan ve tek site için 89, sınırsız sayıda site için 189 dolardan başlayan Pro versiyonu da bulunmakta.



WishList Membership

WishList Membership

Herhangi bir WordPress sitesini her şeyi tamamlanmış, kullanıma hazır bir üyelik sitesine dönüştüren güçlü bir üyelik eklentisi. Üyelik seviyeleri satmak, ardışık içerik temini sunmak, görüntülenen içeriği kontrol etmek, alışveriş kartı entegrasyonu, abonelik yönetimi mümkün. Tek site için 197, sınırsız sayıda site için 297 dolar.


Online Ürünler

Online Ürünler
Dijital ürünler satışı en kolay şeylerdir çünkü nakliye ücreti diye bir şey yoktur. Genellikle e-kitaplar gibi ucuz olurlar, bu yüzden PayPal kullanımı tercih edilmektedir.



E-junkie

E-junkie

İnternetten dijital indirme satmak için kolay kullanımlı e-ticaret araçları sunar. Web siteniz, bloğunuz ve sosyal medya da dahil olmak üzere her yere koyabileceğiniz, her ortama eklenebilecek bir alışveriş kartı temin eder. 200MB bellek kapasitesiyle 10 ürün için aylık 5 dolar, 50GB bellekk kapasitesiyle sınırsız sayıda ürün için aylık 100 dolar. Uzaktan dosya sunucusu desteği de ücrete dahil. 30 günlük deneme sonrası para iadesi garantili.


Learn Dash


Learn Dash

Farklı seviyelerdeki kurslar, drip-fee içerik, sertifikalar, quizler, erişim süresi sonları, kayıt yönetimi, forum vs. imkanı sunan bir Öğrenme Yönetimi Sistemi (LMS) eklentisidir. Tek site için 129, sınırsız sayıda site için 229 dolar.



Thinkific

Thinkific

Online kurs satışını mümkün kılan her şey dahil bir yazılımdır. Videolar, HTML, PDF, quizler, multimedya için tam destek sunar. İşlem ücreti ve işlem ücreti alınmayan aylık 79 dolar seçenekleri vadır.



Udemy


Udemy

En son ücretsiz kurs tasarımı araçlarını kullanarak kendi online kursunuzu oluşturabilirsiniz. Dünyanın her yerinden milyonlarca öğrenciye Udemy sunucuları vasıtasıyla her an her cihazdan kurs verebiliyorsunuz. Kursunuzu kendiniz tanıtırsanız gelirin tamamı sizin, Udemy tanıtırsa %50’sini alıyor. Ücretsiz.



PayPal

PayPal

Dünyanın en sevilen ödeme ve ödeme alma yöntemi. Klişe ama doğru. Ve buton oluşturmak, javascript kodunu widgetlara kopyalayıp yapıştırmak ve satış yapmak çok kolay. Kredi ve banka kartlarını kabul ediyor ve fatura oluşturuyor. Online ödemelerden %2.9 + 0.30 dolar alınıyor.


Stripe

Stripe

Her boyutta internet şirketi için bir ödeme platformu. Geliştirici dostu API’lar kullanarak ödeme kabul edebilir, birden fazla abonelik oluşturabilir, satış yerleri oluşturabilirsiniz. Basit, şeffaf, anında ödemeli fiyatlandırma özelliğine sahip. Hiçbir ön ödeme, aylık ücret, iade bedeli, gizli ücret söz konusu değil. İşlem başına %2.9 + 0.30 dolar.


Web Seminerleri


Web Seminerleri
Güvenilir bir otoriteyseniz kurslarınızı sadece internette satmak değil, gerçek zamanlı olarak da gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Web seminerleri için birçok seçenek mevcut. Aşağıda bunların en iyilerinden birkaç tanesi var.


Blab

Blab

Google Hangouts’a çok benziyor ama sadece 4 kursiyere kadar izin var ve canlı yayına geçmek için en az bir katılımcı olması gerekiyor. Blab yayınları yalnızca Blab web sitesinden izlenebiliyor. Hangouts’un aksine, Blab’de kayıt tuşuna basarak semineri durdurmak mümkün. Ücretsiz.


Google Hangouts

Google Hangouts

Google’dan 10 katılımcıya izin veren, sohbet, ekran paylaşımı, Google +, Google Drive ve YouTube’la entegrasyon seçenekleri sunan ücretsiz bir canlı yayın eklentisi. Google + hesabı istiyor. Ücretsiz.


Webinar Jam

Webinar Jam

Sınırsız katılımcı, hedefli e-posta takipleri, YouTube’a otomatik yükleme, sohbetler için stüdyo kontrol merkezi, sorular, anketler, teklifler gibi seçenekler sunuyor. Yıllık 400-500 dolar arası.

Artık bazı harika araçların varlığını öğrendiğinize göre blogunuzdan para kazanmak sizin için eskisi kadar zor olmamalı.
arrow
arrow
    全站熱搜

    PixPara 發表在 痞客邦 留言(2) 人氣()